Gemeentebelangen vraagt Hunebedcentrum projectplan te concretiseren

Exloo – De fractie van Gemeentebelangen Borger-Odoorn heeft tijdens de raadsvergadering van donderdagavond 4 september aangegeven niet akkoord te kunnen gaan met het voor drie jaar verstrekken van € 25.000 aan het Hunebedcentrum.

De fractie vindt het door het Hunebedcentrum opgestelde projectplan ‘Cultuurparticipatie Gemeente Borger-Odoorn’ onvoldoende gefundeerd en onderbouwd en het riep bij de fractie te veel vragen op. Daarom heeft de fractie samen met de fracties van het CDA en D66 het Hunebedcentrum verzocht om het projectplan beter uit te werken en te concretiseren.
Het Hunebedcentrum ontvangt momenteel een jaarlijkse cultuursubsidie van ruim honderdduizend euro van de gemeente Borger-Odoorn. In het kader van het nieuwe subsidiebeleid waarover de raad op 4 september van gedachten heeft gewisseld met het College kunnen we het niet verantwoorden op basis van dit projectplan extra structurele bedragen uit te geven.
Het College heeft daarop besloten het voorstel terug te nemen en samen met het Hunebedcentrum tot een geconcretiseerd plan te komen. De fractie van Gemeentebelangen ziet dit nieuwe plan met belangstelling tegemoet.