Wie?

Mijn naam is Niek Wind, geboren op zes april 1990 in Emmen en sinds mensenheugenis woonachtig in Odoorn. In het dagelijkse leven ben ik student, docent en lokaal politicus. Ik studeer Nederlandse taal & cultuur en filosofie aan de RUG, doceer Nederlands en maatschappijleer aan het Esdal College en ben fractievoorzitter van Gemeentebelangen Borger-Odoorn.

Komaf en onderwijs
Tot en met mijn twaalfde heb ik op  Openbare Basisschool de Weijert in Odoorn gezeten. Daarna heb ik mijn opleidingen  Havo en Vwo afgerond op het Esdal College aan de Oosterstraat in Emmen. Na de middelbare school heb ik een jaar geschiedenis gestudeerd aan de RUG. Dat bleek niet te zijn wat ik ervan verwacht had en sinds 2011 stort ik mijn op de Nederlandse taal- en letterkunde en de filosofie. Naast mijn studie ben ik ctief in het vierde elftal van voetbalvereniging HOC, voorheen Hunso en Oring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politiek

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 ben ik gekozen  als raadslid voor de gemeente Borger-Odoorn. In mijn eerste periode was ik het jongste raadslid van Drenthe en in 2012 ben ik door RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden gekozen tot Drents politiek talent. Richting de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 ben ik namens Gemeentebelangen lijsttrekker geweest en in de nieuwe fractie heb ik de functie van fractievoorzitter.

Passies
Een van mijn grote passies is taal. Dit in de meest brede zin des woords. Ik ben dan ook een echte lezer. Van poëzie tot romans en van filosofie tot (politieke) geschiedenis. Daarnaast ben ik een nieuwsjunk. Ik ben graag op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt, vooral de achtergronden van de grote krantenkoppen hebben mijn interesse. Op mijn website publiceer ik stukken over recente gebeurtenissen of boeken die ik heb gelezen.